Gidsen

Elke woensdagavond van 19.00 uur tot 20.30 uur komen de gidsen samen. Gidsen zijn meiden tussen de 10 en 16 jaar oud die uitdagingen niet uit de weg gaan, op zoek zijn naar avontuur, een eigen mening hebben en niet zonder buitenleven kunnen.

Gidsenwet
Een scout trekt er samen met anderen
op uit om de wereld te ontdekken
en deze meer leefbaar te maken.
Een scout is eerlijk, vriendelijk en zet door.
een schout is trouw, waardebewust
en zorgt goed voor de natuur.
een scout is behulpzaam
en respecteert zichzelf en anderen.

De gidsenopkomst

Wanneer de gidsen op woensdagavonden bij elkaar komen, draait het allemaal om gezelligheid en samenwerking. We gaan graag naar buiten voor tochten en spellen, maar ook zijn we creatief bezig met knutselen. Naast alle vele spelletjes die worden gedaan, staan ook scoutingtechnieken op het programma. Zo leren de gidsen alles over het overleven in de natuur, door het leren van het opzetten van een tent, het pionieren van een tafel, kaart en kompas technieken en natuurlijk koken (op zelf aangemaakt vuur).

De gidsen zijn verdeeld over vier patrouilles. Een patrouille bestaat uit ongeveer zes gidsen, die veel met elkaar zullen moeten samenwerken. Elke patrouille heeft patrouilleleidster (PL) en assistent patrouilleleidster (APL), die de leiding hebben in de patrouille. Dit zijn gidsen met veel ervaring, die hun ervaring moeten delen met de rest van de patrouille. De gidsen in de patrouilles moeten op elkaar kunnen bouwen, maar het allerbelangrijkste is dat de meiden vriendschappen sluiten met elkaar en plezier hebben!

Naar het einde van het jaar toe houden we een proefkamp. Een weekend waarin we ons voorbereiden op het zomerkamp. Zomerkamp is het hoogtepunt van het jaar, waarin we met alle gidsen een week lang gaan kamperen. Hier worden de scoutingtechnieken, die geleerd zijn, tot uitvoering gebracht. We slapen met elke patrouille in een eigen tent, bouwen een eigen keukentafel, koken elke avond zelf en we doen natuurlijk heel veel leuke spellen rondom een thema. Op zomerkamp gaan we uitdagingen zeker niet in de weg en zorgen we voor een zomerkamp die niet vergeten zal worden!

Lijkt de gidsen je leuk, aarzel dan niet en kom eens bij ons kijken op woensdagavond

De gidsenleiding

De gidsenleiding van de St. Joannesgroep bestaat uit zes gezellige meiden tussen de 20 en 23 jaar. Drie van hen waren vroeger lid van de kabouters en alle zes lid van de gidsen. De gidsenleiding bestaat uit Helen, Linda, Lenneke, Sacha, Jolette en Cynthia. Helen en Lenneke werken in de kinderopvang en als juf, waardoor deze snel kunnen optreden als de gidsen er weer een gezellige rotzooi van maken of wanneer er geluisterd moet worden om een leuk spel te gaan spelen. Linda is betrokken bij de nieuwe gidsen en brengt veel enthousiasme met zich mee. Sacha vervult de rol als hoofd van de leiding en houdt de administratie tip top in orde. Hoewel Jolette vanwege haar beroep in de horeca weinig aanwezig kan zijn op opkomsten, maakt haar bruisende energie veel goed wanneer ze wel aanwezig is tijdens opkomsten en natuurlijk op kampen. Cynthia doet de opleiding tot goudsmid en is hiermee de creatieve onder de leiding. Met ze allen proberen we nieuwe en leuke spellen, thema’s en programma’s te bedenken.

Wij hebben als doel om een hechte gidsengroep te worden, waarbij alle gidsen met plezier naar opkomsten en kampen komen, die veel lachen, die leuke spelletjes doen met elkaar, en gezellige kampen houden die nooit vergeten zullen worden. Door onze ervaring als gidsen weten wij wat hiervoor nodig is. Met veel plezier leiden wij al een aantal jaar de gidsen en zullen dit nog lang gaan doen!