Vrijwilliger worden

Aannamebeleid Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze vereniging. Toch stellen wij eisen aan onze vrijwilligers. Als je vrijwilliger wil worden is het een pré dat je ervaring hebt als jeugdlid in onze vereniging. Bij hoge uitzondering kan hiervan afgeweken worden, maar het doorstromen van jeugdleden naar het leidingteam heeft echt de voorkeur.

Natuurlijk kijken we ook naar andere zaken. Denk hierbij aan, pas je in het team, vind je het uitdagen van de kinderen, je team en jezelf leuk en laat je dat ook zien. Het gaat hier echt om dat je jezelf kunt zijn.

Om leiding te worden doorloop je een aantal stappen. Allereerst heb je een intakegesprek met de leiding van de desbetreffende team waar je leiding wil worden. Als jezelf na een paar keer hebben mogen meedraaien je zelf en je team het geslaagd vinden, dan wordt je voorgedragen aan de Groepsraad. Vooraf vragen wij ook voor elke vrijwilliger een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aan. Hier wordt je dan benoemd en wordt het ook in de notulen opgenomen dat je bij de vereniging komt als vrijwilliger. Het is dan aan je team om een speciaal moment te kiezen om je te installeren. Dan krijg je je installatie-, speltakteken en je das met ons logo én de linkerhand met bijbehorende felicitaties.

Gedragscode Scouting Nederland