Welpen (7-11 jaar)

Welpen zijn jongens van 7 tot 11 jaar, die graag spellen spelen buiten, of gezellig activiteiten in de blokhut doen. Onze welpengroep bestaat uit ongeveer 24 welpen, die begeleid worden door bijzonder fanatieke en ervaren leiding. Van september tot juli komen de welpen wekelijks op donderdag avond van 18.30 tot 20.00 uur bijeen om activiteiten uit voeren. Deze activiteiten worden zorgvuldig door de leiding samengesteld. Hierbij moet gedacht worden aan leuke buiten spellen, sport, creatieve en culinaire activiteiten en spellen rondom natuur en milieu.

Jungleboek

Het thema jungleboek speelt een grote rol bij de welpen. Dit zie je terug in de namen van de leiding en de thema’s die wij terug laten komen tijdens de horde avonden.

Horde-avond

Elke donderdagavond komen we naar het troephuis toe voor nieuwe avonturen. De welpen zijn verdeeld in nesten, in elk nest zit vervolgens een rangschikking naar leeftijd en ervaring. De welp met de meeste ervaring in het nest is de gids en hij wordt bijgestaan door zijn hulpgids. 

We gaan graag naar buiten om spelletjes te doen, zowel grote spellen als kleine spellen. Ook zijn we graag met onze handen bezig! Zo maken we elk jaar iets creatiefs dat past bij de tijd van het jaar, maar we hebben ook elk jaar drie thema-avonden. Hierbij leren de Welpen een vaardigheid, die wordt beloond met een insigne. Thema-avonden die voorbij komen zijn bijvoorbeeld vuur maken, koken, spoorzoeken of knopen. We proberen de horde-avonden zo divers mogelijk te maken, zodat elke week weer anders is.

Het openen en sluiten van opkomsten en het installeren van nieuwe welpen doen wij volgens een echt scouting ritueel. Deze rituelen hebben de leiding van nu over genomen van oud leiding en die leiding hebben het weer van hun oud leiding. Wij geven dit met trots weer door aan de nieuwe leiding en welpen van nu.


Proef- en zomerkamp

Twee keer per jaar gaan we met de welpen op kamp. Tijdens proefkamp gaan we een weekendje slapen in onze eigen blokhut. Elk proefkamp heeft een thema en alle activiteiten worden aan dit thema gekoppeld. Doordat we met proefkamp een heel weekend samen zijn, hebben we meer tijd om grote spellen en activiteiten te doen. Met proefkamp kunnen de welpen “proeven” hoe het is op kamp en worden ze voorbereid op zomerkamp.

Bekijk hieronder de aftermovie van proefkamp 2021!

Zomerkamp is echt HET hoogtepunt van het jaar, waarin we met alle welpen een week naar een scoutinggebouw gaan van een andere scoutinggroep. De leiding is gedurende het hele scouting seizoen bezig om zomerkamp voor te bereiden. Zomerkamp is altijd van zaterdag tot zaterdag, de eerste week van de zomervakantie (in regio Noord). Ook het zomerkamp staat in het teken van een thema. We overnachten dan in een scouting gebouw wat in de bossen ligt, omdat we dit bij ons eigen troephuis niet hebben. Op zomerkamp zijn we een hele week samen, en willen we ook heel veel doen. We spelen heel veel spellen, lopen een speurtocht, maken kampvuur, zingen liedjes, houden corvee, versieren de blokhut, en hebben elke middag een uur verplichte rust. Het belangrijkste is dat we vooral heel veel plezier maken met elkaar. 


Leiding

Phao - King Louie - Henk
Bagheera - Mang - Ko - Akela

Om alle Welpen in het gareel te houden zijn we met 7 en op kamp met 9 man en vrouw sterk. Doordat de Welpen in het jungleboek thema spelen, hebben alle leiding namen uit het jungleboek verhaal.  

Ko is meester op een basisschool, dus de Welpen rustig houden is voor Ko een makkie. Daarnaast heeft Ko een geboren talent voor verhalen en moppen vertellen, altijd handig voor op kamp!

Akela is kapster en zorgt ervoor dat de jongens er altijd netjes uitzien. Naast haren knippen is Akela ook de moeder van de groep en kunnen de jongens altijd even een knuffel komen halen.

Mang heeft een eigen kinderdagverblijf en is met haar jaarlijkse EHBO en BHV training de medisch specialiste van de groep. Mang vindt het leuk om nieuwe spellen te bedenken en is de penningmeester van de groep. 

Henk studeert de PABO en kan dus net als Ko de welpen onder controle houden. Op de horde-avonden en op kamp is Henk altijd in voor een potje stoeien met de Welpen. Hiernaast is Henk de vertegenwoordiger van de Welpen in het bestuur.

Bagheera doet de opleiding Audiovisueel in Amsterdam. Met zijn grote talent om met camera’s om te gaan, is hij degene die de film maakt voor proef- en zomerkamp. Hiernaast is hij ook onze duizendpoot, vraag het Bagheera en hij denkt met alles mee. 

King-Louie studeert Ruimtelijke Vormgeving in Amsterdam en is onze aap van de groep. Hij is de fanatiekste van de groep en op zomerkamp verwent hij iedereen met een heerlijk English breakfast.

Phao studeert life science & chemistry en is onze chemicus. Hij is altijd in voor een spelletje en heeft er een nest een welp te weinig, dan doet Phao altijd enthousiast een potje mee.

Dan hebben wij nog onze kookstaf Baloe en Shere Khan. Wat moeten de welpen en leiding toch zonder hen op kamp. Voor de leiding een lekker kopje koffie of thee en voor de welpen de lekkerste limonade. Ook voor maaltijden van hoge culinaire klasse draaien Baloe en Shere Khan de hand niet om. De leiding is erg blij dat Baloe en Shere Khan meegaan op kamp, zo is er alle tijd en aandacht voor de welpen en wordt voor het drinken en de maaltijden gezorgd. 


Kom je ook kijken?

Bij de welpen mag je altijd eerst drie keer gratis komen kijken. Na drie opkomsten weet je zeker dat Scouting echt leuk is en kun je je echt inschrijven bij onze groep.