Gidsen (11-16 jaar)


Welkom op de pagina van de Gidsen!

De gidsen zijn meiden tussen 11 en 16 jaar oud, die wel in zijn voor een beetje avontuur, leuke spelletjes en veel humor.
Wij draaien onze opkomsten op woensdagavond van 19.00 tot 20.30.


De Gidsenwet

Een gids is eerlijk
Een gids is trouw
Een gids is hulpvaardig
Een gids is vriendin voor alle andere gidsen
Een gids is voorkomend en sportief
Een gids heeft zorg voor de natuur
Een gids weet te gehoorzamen
Een gids zet door
Een gids is spaarzaam
Een gids heeft eerbied voor zichzelf en alle andere


De Gidsenopkomst

Wanneer de gidsen op woensdagavond bij elkaar komen, draait het vooral om gezelligheid en plezier. We gaan vaak naar buiten voor verschillende grote en kleine spellen. Ook zijn we regelmatig creatief bezig met bijvoorbeeld tekenen in het donker of het maken van een vlag op kamp. Thema avonden zijn bij ons ook favoriet, zoals bijvoorbeeld halloween, sinterkerstennieuw en carnaval. Maar ook scouting gerelateerde thema’s zoals knopen, fikkie stoken, kompasschieten en tochten lopen komen aanbod. Wij staan ook open voor de creatieve ingeving van de gidsen zelf, zo zijn ze dol op verstoppertje in het donker en weerwolven.


De Kampen

Tijdens het scoutingseizoen hebben we twee kampen, proefkamp en zomerkamp.

Tijdens de kampen zijn de meiden verdeeld in patrouilles. Een patrouille bestaat uit ongeveer 5 gidsen die veel met elkaar moeten samenwerken. Elke patrouille heeft patrouilleleidster (PL) en assistent patrouilleleidster (APL), die de leiding hebben in de patrouille. Dit zijn gidsen met veel ervaring, die hun ervaring delen met de rest van de patrouille. De gidsen in de patrouilles moeten op elkaar kunnen bouwen, maar het allerbelangrijkste is dat de meiden vriendschappen sluiten met elkaar en plezier hebben!

Proefkamp vindt plaats in het voorjaar, we verblijven dan een weekend op ons eigen terrein. Tijdens het proefkamp slapen we in tenten en pionieren we onze eigen tafels. Proefkamp is een goede voorbereiding voor zomerkamp. Zomerkamp is het hoogtepunt van het jaar, waarin we met alle gidsen een week lang gaan kamperen. Hier worden de scoutingtechnieken, die geleerd zijn, tot uitvoering gebracht. We slapen met elke patrouille in een eigen tent, bouwen een eigen keukentafel, koken elke avond zelf en we doen natuurlijk heel veel leuke spellen rondom een thema. Op zomerkamp gaan we uitdagingen zeker niet uit de weg en zorgen we voor een zomerkamp die niet vergeten zal worden!


De Leiding 

De gidsenleiding bestaat uit 5 gezellige meiden; Nadia, Josephine, Jitske, Djoeke & Kailey

Met zijn allen proberen we nieuwe en leuke spellen, thema’s en programma’s te bedenken.

Wij hebben als doel om een hechte gidsengroep te worden, waarbij alle gidsen met plezier naar opkomsten en kampen komen, die veel lachen, die leuke spelletjes met elkaar doen, en gezellige kampen houden die nooit vergeten zullen worden. Door onze eigen ervaring als gidsen, weten wij wat hiervoor nodig is. Met veel plezier leiden wij al een aantal jaar de gidsen en zullen dit nog lang gaan doen!

Lijkt de gidsen je leuk? Aarzel dan niet en kom zeker een keertje een opkomst meedoen op de woensdagavond!