Activiteiten

JANTJE BETON

Spelen is super belangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Tijdens de collecte halen we geld op waarvan de helft naar de clubkas van de vereniging gaat en de helft naar de projecten van Jantje Beton. Zo zorgen we er samen voor dat meer mensen meer kunnen spelen. Het collecteren doen we samen met de jeugdleden, het is immers een actie door en voor de jeugd. Het geld dat we ophalen met de actie wordt voor de algemene middelen gebruikt, zoals onderhoud, vaste lasten en gezamenlijke activiteiten.

EIERENACTIE

Onze eierenactie is al jaren een groot succes in De Kwakel. Op palmzondag gaan jeugdleden met behulp van de leiding of stamleden lootjes verkopen. Met deze lootjes kun je eieren, plantjes of een verassing winnen. De opbrengst van de eierenactie is bestemd voor algemene middelen voor de vereniging, als onderhoud, vaste lasten en gezamenlijke activiteiten.

AUTOWASDAG

De autowasdag wordt jaarlijks door de gidsen georganiseerd. Op het kerkplein wordt er een wasstraat gecreëerd om zo de auto’s te kunnen wassen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om op kamp leuke dingen te doen en voor de aanschaf van spelmateriaal.

Lege flessen actie

De lege flessen actie wordt jaarlijks door de verkenners georganiseerd. Wanneer dit is wordt aangekondigd via Facebook. De Verkenners komen door een deel van De Kwakel lege flessen, kratten en blikjes ophalen. Komen ze niet bij uw wijk langs, dan kunt u de lege fust brengen naar het kerkplein. De opbrengst hiervan wordt gebruikt om op kamp leuke dingen te doen en voor de aanschaf van spelmateriaal.

HEITJE VOOR KARWEITJE

Deze actie is specifiek voor de bevers, welpen en shanti’s. De kinderen gaan in hun eigen buurt, bij familie en kennissen tegen betaling kleine klusjes doen. De opbrengst hiervan wordt gebruikt voor de aanschaf van spelmateriaal en om op hun eigen zomerkamp leuke dingen te doen.

DODENHERDENKING

Elk jaar organiseert het 4 mei comité in samenwerking met onze vereniging een dodenherdenking in het Egeltjesbos. Tijdens de herdenkingen worden er verhalen gedeeld, naar elkaar geluisterd en is er de mogelijkheid om een krans te leggen. Vanuit iedere groep is er iemand die wat voorleest en uiteraard houden we een minuut stilte.