Onze scoutinggroep

Scouting St. Joannes bestaat sinds 1946. Toen was er alleen nog een jongensgroep: de verkenners. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot 5 groepen met in totaal zo’n 70 leden. Elke doordeweekse avond zorgt de leiding van alle speltakken dat de kinderen leuke avonturen beleven. Sinds 2011 doen we dit in onze prachtige nieuwe blokhut.


Proefkamp
Alle groepen hebben voor het zomerkamp een proefkamp, dit weekend wordt het voorjaar op ons eigen terrein gehouden. De datums van de proefkampen worden door de speltakken zelf geregeld, hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de activiteiten in De Kwakel, zoals van s.v. KDO en basisschool De Zon. De bevers sluiten het seizoen af met een nachtje op kamp in het troephuis. 

Zomerkamp
Ter afsluiting van het scouting jaar gaat iedere speltak op zomerkamp. Welpen en Shanti’s gaan altijd de eerste week van de zomervakantie op kamp, Gidsen, Verkenners en Stam de eerste of tweede week (even jaren Verkenners 1ste week, oneven jaren Gidsen 1ste week). De zomerkampen zijn altijd van zaterdag tot zaterdag. De locatie verschilt per jaar, maar er wordt altijd gekozen voor andere scoutinggebouwen (Welpen en Shanti’s) of op speciale scouting kampeerterreinen (Gidsen, Verkenners en Stam). Voorafgaand aan het zomerkamp wordt veelal door de betreffende speltak een ouderavond georganiseerd. Op deze avond zal het zomerkamp worden besproken en toegelicht.

 

Onze groepsyell

BOEMELAKKE, BOEMELAKKE, BO, BO, BO
TJINGELAKKE, TJINGELAKKE, ZO, ZO, ZO
BOEMELAKKE, TJINGELAKKE
TJING, BOEM, BEE
SINT JOANNES JEE, JEE, JEE